top of page
  • sfxtoradent

Minkätyyppiset vampyyrihampaat sopisivat juuri minulle?

Kuten populaarikulttuurin luomista erilaisista vampyyrihahmoista voidaan päätellä on myös paljon erilaisia ja eri tyylisiä vampyyrihampaita, aina Nosferatun nököhampaista Draculan klassikko kulmahampaisiin.


Mitkä siis olisivat juuri sinulle sopivat vampyyrihamaat? Jos et ole ihan varma, niin voit tehdä vaikka kotosalla helpon kokeilun, leikkaa valkoisesta paperista, ohuesta pahvista tai vaikka vaaleasta ja ohuesta jugurttipurkista eri kokoisia ja pituisia torahampaiden mallisia suikaleita, tee niistä senverran pitkiä että ne jäävät ylähuulen alle ja näin voit kokeilla mikä malli sopisi sinulle parhaiten ja mihin kohtaan! Huom. Jos käytät ohutta muovia, niin kynsiviilalla voi hieman pehmentää muovin reunoja, jotta ne eivät pistä huuliin tai ikeneen, käyttö vain sommittelutarkoituksiin :D


Henkilökohtaisesti liputan myös vampyyrihampaiden monikäyttöisyyttä ja tarkoitan tässä sitä, että niitä voisi käyttää myös muunkin tyyppisissä asuissa kuin vain pelkästään vampyyri asuissa. Pienillä vivahteilla saadaan luotua helposti eri tyyleihin sopiva hampaisto, joka silti menee täydestä vampyyrina.Selkeyden vuoksi käytetaan apuna esimerkkikuvaa, jossa etummaisten ylähampaiden alue on merkitty numeroilla.Tällä tavoin puhuttaessa tietyistä hampaista voidaan käyttää lyhenteellisesti numeroita tyyliin ykköset, kakkoset, kolmoset jne.


Tämä käytäntö on apuna myös vampyyrihampaita tilatessa, voit kirjoittaa tilaukseen niiden hampaiden numerot joihin haluat, että vampyyrihampaat valmistetaan! Esimerkiksi kuvan osoittamat 2 ja 3 hampaat voi merkitä tilaukseen numeroin.


Sopivan kohdan löytäminen hampaille

Kuvassa vasemmalla näkyy muutamia esimerkkejä miten vampyyrihampaat voitaisiin suuhun asetella. Ylimpänä yksittäiset hampaat, keskellä kaksi paria ja alimpana kolmen setti, jolloin tyyliin tulee selkeästi enemmän ns "petomaisuutta".


Kun lähdetään miettimään hampaiden paikkoja kannattaa muistaa nämä asiat: mittasuhteet ja sommittelu! Kotona kokeillessa mihin hampaat voisivat sopia muista testata myös eri ilmeitä, leveää hymyä ja suun neutraalia rentoa ilmettä.


Jos sinulla on mielessäsi ihan jokin tietty vampyyrihahmo, näin voi myös testata miten kyseinen lookki toimii juuri sinulla.Esimerkkejä hampaiden koosta: Käytännössä mitä isommat hampaat valmistetaan sen haastavampaa niiden kanssa saattaa olla puhua, esimerkkinä kuvassa ylimpänä pitkähköt ja puikkomaiset hampaat kakkoshampaissa voivat vaikeuttaa varsinkin M-äänteitä, jotka muodostetaan huulilla.


Alemmassa kuvassa vampyyrihampaat on tehty kulmahampaisiin ja ne ovat suhteellisen pienet, joten puhuminen on aika helppoa näillä! Tyyli on myös melko huomaamaton.
22 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page