top of page

ABOUT

Olen hammasteknikko Niina Markkanen ja yritykseni SFX Toradent valmistaa maskeeraushampaita erilaisiin TV-, elokuva- ja teatterituotantoihin, sekä esiintyville artisteille esimerkiksi promokuviin tai musiikki videoille. Toteutan mielelläni myös taidevalokuvaukseen erilaisia jännittäviä hammasideoita. 

Valmistan myös erilaisia yksilöllisiä maskeeraushampaita cosplay- ja larppiharrastajille, sekä tietysti kaikille niille jotka haluavat hyvin istuvat ja mahtavan näköiset tehostehampaat!

Miten päädyin maskeeraushampaiden pariin?

Oli vuosi 2014 ja taisi olla hammastekniikan opintojen toinen vuosi menossa Metropolian ammattikorkeakoulussa, kun päätin kokeilla valmistaa ensimmäiset vampyyrihampaani. Olin toki joskus vuosia aikaisemmin tehnyt itselleni hammasmuovista perus vampyyrinhampaat naamiaisiin, mutta nyt olisi mahdollisuus johonkin astetta parempaan. 

 

Nuo hampaat onnistuivatkin yli odotusten ja niitä tuli esiteltyä jos minkälaisissa naamiaisjuhlissa, mutta samalla syttyi kipinä ja ajatus, että tätä voisi kehittää vielä vähän pidemmälle! Materiaalien tuntemuksen ja suun anatomian ymmärtämisen karttuessa lähdin kehittämään omaa tekniikkaani ja valmistusmetodeja. Käytin hyödyksi innovaatiokurssit ja muut tilaisuudet, jotta vain sain tehdä ja kehittää maskeeraushampaita! Viimeisenä opintovuonna tarjoutui tilaisuus valmistaa hampaita pariinkin eri teatteriproduktioon, muun muassa Uuden Iloisen Teatterin revyy esitykseen Soitellen soteen! Johon toiveena oli Alexander Stubbin hampaat, joiden haluttiin luonnollisesti olevan mahdollisimman erottuvat. 

 

Melkein heti valmistumisen jälkeen pääsin Stadin ammatti-ja aikuisopistoon ohjaamaan teatterihammaskurssia hammaslaborantti opiskelijoille ja jonne sitten jäinkin hoitamaan viransijaisuuksia useammaksi vuodeksi ihan hammastekniikan opettajana. Tänä aikana ehdin ohjaamaan myös useamman maskeeraushammaskurssin meikkaaja maskeeraajille ja näitä kursseja vedän edelleen! 

 

Opettajavuosien aikana alkoi tulla kuitenkin säännöllisesti kyselyjä maskeeraushampaista ja huomasin, että minulla ei ollut aina aikaa toteuttaa toivottuja töitä, jotenka päätin tehdä ison hypyn tuntemattomaan ja perustaa oman maskeeraushammasyrityksen!

2Y4A6058tehty.jpg

Kuva: ByEmmi

bottom of page