top of page
Badteeth-sfxtoradent-front.jpg
Badteeth-sfxtoradent-front.jpg
Onnistuneen ja hyvin istuvan työn edellytys on onnistunut jäljennös suusta ja huolellinen suunnittelu!
Logo 50mm musta_edited.png

Tilausohje

Tutustu huolella ohjeisiin ja tilaamiseen liittyviin asioihin!
Huom!
Tuotantoyhtiöiden ja yrittäjien/ yritysten tarpeesta johtuen tilausprosessi voi erota alla löytyvästä ohjeesta, joten ota yhteytta suoraan soittaen, sähköpostilla tai tilauslomakkeella.
Tilausohje yksityisille asiakkaille:

1. Tilauksen tekeminen ja suun tilanteen kartoitus:
 • Voit ottaa yhteyttä lomakkeella, sähköpöstitse tai soittaen ja kertoa millaisia maskeeraushampaita olit ajatellut. Kun tilaat sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella, saat ensimmäiseksi vastauksena lyhyen kyselyn, jolla kartoitetaan vähän mikä tilanne suussa on ja tulisiko jotain erityistä ottaa huomioon kun maskeeraushampaita lähdetään suunnittelemaan. Kysely voidaan hoitaa myös puhelimitse asiakkaan kanssa. 

 • Kyselyyn liittyviä asioita käsitellään ehdottomalla luottamuksella, eikä siitä saatuja tietoja kerätä mihinkään rekisteriin tai kolmansille osapuolille.

 • Tutustu info-osioon huolella ja käy kurkkaamassa Q&A osiota, koska näistä saat jo hyvin tietoa huomioon otettaviin asioihin mitä tulee maskeeraushampaiden tilaamiseen. Erityisesti kannattaa käydä ajatuksella läpi osio, jossa käsitellään suun terveyteen liittyviä asioita.  

 

 • Pidätän myös oikeuden olla hyväksymättä tilausta.

Suunnittelukuvat
 • Samalla kun lähetät vastaukset lyhyeen kyselyyn, niin olisi hyvä lähettää myös kuvat suun alueesta suunnittelua varten seuraavissa ilmeissä: neutraali ilme huulet yhdessä rennosti, rennosta hymystä niin että hampaat näkyvät ja isosta irvistyksestä hampaat yhteenpurtuna. Näin purennasta ja huulien luonnollisesta asennosta saadaan hyvä yleiskäsitys. Lähetän vielä erikseen ohjeet kuvien ottamiseen liitteenä tai ne voi käydä katsomassa blogin puolelta: Suunnittelukuvien ottaminen

Postitustavan valinta:
 • Valmis työ postitetaan yleensä S-kokoisena pakettina.

 • Paketti lähtee joko Postin tai Matkahuollon kuljetuksena, työn perushintaan sisältyy paketin postitus lähimpään toimituspisteeseen tai pakettiautomaattiin. Kotiinkuljetuksista tulee sopia erikseen ja hintaan lisätään tästä koituvat lisäkustannukset.

 • Kerro tilausta tehdessä kummalla toivot pakettisi tulevan perille, Postin vai Matkahuollon pakettina.

2. Jäljennöksien ottaminen:
Onnistuneen työn edellytys on hyvä jäljennös suusta!
 • Koska jokainen työ valmistetaan yksilöllisesti käsityönä kipsijäljennöksen päälle, tarvitaan hampaista jäljennös tätä varten. Nyt vuorossa olisi siis löytää paikka jossa käydä ottamassa jäljennökset työtä varten, eli asiakkaan tulisi varata aika hammaslääkärin, suuhygienistin tai erikoishammasteknikon luokse.

 

 • Helsingistä ja Jyväskylästä löytyvät tällä hetkellä seuraavat erikoishammasteknikon pisteet joiden kanssa SFX Toradent tekee yhteistyötä jäljennösasioissa: Jyväskylän Hammassirkku ja Helsingin Oiva hammas Erikoishammasteknikot - Sirkka Müller. Otathan huomioon, että jäljennöksen ottaminen tulee erillisenä kustannuksena hampaiden lisäksi ja kukin paikka laskuttaa oman hinnastonsa mukaan. 

 • Jos suusta otettu jäljennös on otettu jostainsyystä huonosti ja siitä puuttuu ns. tietoa, eli esimerkiksi ikenien alue puuttuu kokonaan, niin joudun mahdollisesti ottamaan asiakkaaseen yhteyttä, jotta voimme keskustella mahdollisista muutoksista mikäli tämä aiheuttaa muutoksia alkuperäiseen suunnitelmaan.

 • Pyrin aina löytämään ratkaisun niin että uusia jäljennöksiä ei tarvitsisi ottaa, mutta jos jäljennös on kertakaikkiaan käyttökelvoton, saatetaan se joutua ottamaan uudestaan, mutta tämä kuitenkin on tapauskohtaista ja lähetän aina asiakkaalle etukäteen ohjeet annettavaksi jäljennöksen ottajalle, jotta saataisiin mahdollisimman hyvä ja tasalaatuinen jäljennös. Minulle voi myös lähettää kuvan WhatsApin kautta jäljennöksestä heti sen ottamisen jälkeen, jotta näen onko siihen jäljentynyt kaikki tarvittava mukaan. 

 • Jos jäljennös on otettu toisella paikkakunnalla kuin Jyväskylässä, se tulisi laittaa postiin tulemaan minulle mahdollisimman nopeasti, mielellään jo saman päivän aikana jos vain mahdollista! Mitä nopeammin sen parempi, sillä jäljennösaine jolla muotti on otettu ei kestä kovin montaa päivää ja siihen saattaa tulla muutoksia jos se pääsee kuivumaan, tällöin lopullinen työ ei tule välttämättä istumaan suussa hyvin.

3. Työn valmistaminen ja tilausvahvistus:
 • Kun jäljennökset ovat saapuneet lähetän asiakkaalle laskun. Maksu tapahtuu joko laskulla tai MobilePay palvelun kautta. Kerro kummalla tavalla haluat maksun suorittaa.

 • Lasku sisältää työn hinnan + postituksen asiakkaalle ja 24% alv:n. Työ valmistuu noin 1-2 viikon kuluessa riippuen tilausten määrästä, arvioidusta valmistumisajankohdasta ilmoitetaan aina asiakkaalle tilausvaiheessa. Mikäli työllä on kiireinen aikataulu ja se halutaan pikaisesti valmiiksi, tulee tällöin hintaan kiirelisä +30%

 • Sitova kauppasopimus syntyy, kun tilaajalle lähetetään tilausvahvistus ja lasku tilauksesta.

4. Työn lähettäminen:

Hampaat lähetetään postitse valitsemallasi toimitustavalla. Valmiin työn postitus sisältyy työn hintaan. Paketti kulkee Postin tai Matkahuollon kautta ja asiakkaalle tulee sähköpostiin seurantakoodi, paketilla menee valitun toimitustavan mukainen aika saapua perille. Ilmoita haluatko paketin postiin, lähimmälle postin noutopisteelle vai postin automaattiin.

Paketti sisältää aina ostetun tuotteen omassa säilytyspurkissaan, käyttö- ja hoito-ohjeet, sekä asiakkaan omat kipsimallit.

5. Tilauksen peruminen

Mikäli perut tilauksesi heti suunnitteluvaiheen jälkeen, etkä ole ehtinyt vielä käydä ottamassa jäljennöksiä, niin tässä vaiheessa tehdystä peruutuksesta ei peritä maksuja, mutta jos jäljennökset on jo otettu ja ne on lähetetty, sekä kipsi jäljennökset on jo valmistettu, sinulle koituva kulu on käytännössä näistä aiheutuvat kustannukset. Siinä tapauksessa, jos päätätkin peruuttaa tilauksen ja maskeeraushampaiden valmistus on jo aloitettu tai työ on valmiina, joudut maksamaan hampaista täysimääräisen hinnan, koska työ on yksilöllisesti valmistettu juuri sinulle, eikä sitä voida näin ollen käyttää mihinkään muuhun. Tilauksen peruminen tapahtuu sähköpostitse otsikolla PERUUTAN TILAUKSEN ja tilauksen tekijän nimi sekä hammastyö.

6. Ensimmäinen sovitus suuhun

Hyvin suussa istuva työ ikäänkuin kliksahtaa paikalleen, se ei saisi painaa ikeneen tai aiheuttaa isoa painetta hampaille, joten kun testaat maskeeraushampaita suuhusi ensimmäistä kertaa asettele ne paikoilleen tukien molemmilla käsillä tasaisesti ja etsi varovasti oikeaa kohtaa johon hampaat loksahtavat paikoilleen, vältä vääntämästä maskeeraushampaita epätasiasesti tai painamasta niitä isolla voimalla. Kun hampaat menevät paikoilleen tarkkaile suutuntumaa ja testaa kuinka huuli liikkuu hampaiden yli, näin huomaat jos painetta tulee mm ikeneen. Mikäli painetta tuntuu ikenessä, niin tarkista ensin että onko siinä turvotusta, tilanne suussa saattaa nimittäin olla sovitus hetkellä erilainen, kuin jäljennöksien ottamisen aikaan! Kun otat maskeeraushmapaita suusta pois aseta sormet molemmin puolin hammaskaaren reunaa ja paina tasaisen rauhallisesti, kunnes hampaat lähtevät suusta. Muista myös harjoitella hampaiden kanssa toimimista!

 

7. Jos hampaat eivät istu suuhun, toimi näin:

 Jos käy niin ikävästi, että maskeeraushampaat eivät kertakaikkiaan istu suuhun vaikka kuinka monta keraa koittaa, niin ota silloin minuun yhteyttä! Lähdetään yhdessä selvittämään mistä tämä voisi johtua. Mikäli huomataan että säätämistä maskeeraushampaille tosiaan tarvitaan, jotta se menisi ensisovituksessa paikalleen, niin työn voi lähettää minulle takaisin korjattavaksi ilman veloitusta ja lähettäjä maksaa ainoastaan postituskulut.

 

SFX Toradent pitää asiakasrekisteriä säilyttäen vain ostajalle lähetetyt tilausvahvistukset.

Infoa

Huomioithan että hampailla on ikärajasuositus 18vuotta, tämä johtuu mahdollisista suussa ja leuoissa tapahtuvista muutoksista vielä murrosiän loppuvaiheilla. Tuotteen tilaajan tulee olla täysi-ikäinen.

On myös erittäin TÄRKEÄÄ, että suu johon työ valmistetaan on terve! Työtä ei kannata välttämättä valmistaa suuhun jossa on selkeitä terveydellisiä ja pitkään jatkuneita ongelmia. Ainakaan pitkäkestoiseen käyttöön ei maskeeraushampaita tällöin suositella, jos tunnistat selkeästi alla mainittuja oireita tai niitä olisi syytä epäillä, kannattaa ehdottomasti varata aika omalle hammaslääkärille ja keskustella hammaslääkärin kanssaan että kannattaako suuhun lähteä tekemään maskeeraushampaita.

Tässä esimerkkejä tyypillisistä terveysongelmista suussa:

 • Pahanlaatuinen ientulehdus, eli voimakasta turvotusta ja verenvuotoa ikenistä

 • Parodontiitti, eli hampaan kiinnityskudoksen sairaus jossa hampaat liikkuvat ja irtoilevat

 • Paha karies ja iso määrä hammaskiveä voi myös vaikeuttaa työn tekemistä

 • Punajäkälä suussa

Voit katsoa tarkemmin oirekuvaukset täältä -> Terveyskirjasto.fi

Sivuilta löytyy myös hoitosuosituksia vaivoihin.

Mikäli käyt maskeeraushampaiden hankinnan jälkeen isommassa hammasremontissa vaikka hankkimassa laminaattikuoret etuhampaisiin, tai saat implanttihampaan johonkin sille alueelle johon maskeeraushampaat asettuvat, niin voit varautua siihen että tällöin maskeeraushmapaat eivät tule enää istumaan suussa hyvin ja saatat joutua tilaamaan uudet. Vaihtoehtoisesti jos remontti on ollut suhteellisen pieni mutta hampaat eivät täysin istu, voidaan koittaa istuttaa työtä uusien kipsimallien päälle, mutta kannattaa varautua siihen että työn istuvuus voi muuttua.

Huom!!

Hammasteknikko ei ole hammaslääkäri, joten en tee minkäänlaisia diagnooseja tai kerää terveystietoja, vaan ohjaan asiakkaan kääntymään tarvittaessa hammaslääkärin tai suuhygienistin puoleen, jos on syytä epäillä että suussa voisi olla jotakin edellä mainittua joka estää työn tekemisen. Luotan siihen että asiakas ottaa vastuun oman suunsa terveydestä. Työ suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan suuhun sopivaksi ja näin ollen valmistettu työ tulee jonkin verran eroamaan muista samankaltaisista töistä. 

Työtä ei kannata myöskään valmistaa suuhun jossa on oikomishoito kesken, eli perinteisemmin sanottuna hammasraudat tai säännöllisesti käytettävä oikomiskoje. Otathan tämän huomioon myös etukäteen jos sinulla on tiedossa oikomishoito jakso ja suunnittelet omien hirviö-, zombie- tai vampyyri hampaiden ostoa. Hampaiden vaihdettua asentoa oikomisen jälkeen maskeeraushampaat eivät tule valitettavasti enää menemään paikoilleen.

Materiaalit ovat hammasteknisissä töissä yleisesti käytettyjä ja sertifikoituja materiaaleja, kuitenkin jos sinulla on tiedettyä akryyliallergiaa tai akryyliherkkyyttä, mieti tarkkaan tuotteen ostamista ja keskustele hammaslääkärisi kanssa asiasta.

Maskeeraushampailla EI SAA SYÖDÄ! Koska kyseessä on omien hampaiden päälle menevä ohut muovikuori, se ei kestä ruoan haukkaamista tai pureskelua. Jos kuori menee tälläisessä tilanteessa rikki, siitä mahdollisesti irtoavat terävät sirut saattavan olla vaarallisia, eikä työn valmistaja voi ottaa vastuuta tai korvata vahinkoja jos tuotetta käytetään väärin. Näistä syistä kaikki valmistetut maskeeraus- ja naamiointi hampaat onkin tarkoitettu vain koristautumis- ja naamiointi käyttöön.

 

Mikäli näyttelijän roolisuoritus vaatii erikseen esimerkiksi ruoan haukkaamista, olisi hyvä mainita asiasta, niin suunnitteluvaiheessa voidaan ottaa tämä asia erikseen huomioon erityisratkaisuilla. Tämä saattaa kuitenkin helposti tuoda lisäkustannuksia ja vaikuttaa työn paksuuteen.

Hammastyön mukana tulee aina käyttö ja hoito-ohjeet, niitä kannattaa noudattaa, jotta tuotteen käyttöikä pysyy mahdollisimman pitkänä. Parhaimmillaan, jos suussa ei ole tapahtunut suuria muutoksia ja suun terveys on pysynyt hyvänä, maskeeraushampaat voivat pysyä käyttökelpoisena vuosia! Tämä olisikin ihanteellisinta ja ilahduttaisi tekijäänsä myös suuresti!

bottom of page