top of page
  • sfxtoradent

Kuvien ottaminen maskeeraushampaita varten

Yksilöllistä maskeeraushampaiden suunnittelua vasten olisi hyvä saada ensin kuvat purennasta ja huulien hymylinjasta, sekä huulista neutraalissa ilmeessä, jotta suusta ja hampaista saa selkeän yleiskuvan. Lähetä kuvat mielellään sähköpostilla liitetiedostoina.


Hymylinjalla tarkoitetaan sitä luonnollista kohtaa johon ylähuuli nousee hymyillessä ja

näin nähdään paljonko hampaita ja ikeniä näkyy hymyillessä.


Kuvien käyttö!

Kuvia käytetään ainoastaan apuna työn suunnittelussa eikä niitä julkaista missään.

Kuvat poistetaan kuukauden päästä hammastyön valmistuttua, niitä säilytetään tämä aika siltä varalta, jos työhön halutaan muutoksia.


Näin otat onnistuneet suunnittelukuvat!

  • Suunnitteluun tarvitaan kolme (3) kuvaa.

  • Ota kuva suoraan suun edestä vaikka kännykällä ja rajaa kuva vain suun alueelle sekä huuliin.

  • Varmista että tarkennus on hampaissa ja huulissa, sekä kohdistus on keksellä eikä kuva ole liian ylä- tai alaviistosta otettu.

Varmista myös hyvä valaistus, ihanteellisinta olisi ottaa kuva ikkunan lähellä luonnonvalossa, kuitenkin niin että kuva ei ylivalotu. Älä laita kuvaan filtteriä.


Kuva 1. Neutraali ilme

Pidä kasvot rentona ja huulet neutraalisti yhdessä ilman hymyä, tällä nähdään miten purenta vaikuttaa huulien perus ilmeeseen.


Kuva 2. Hymylinja

Hymyile rennosti ja niin että hampaat näkyvät, älä irvistä liikaa tai vedä hymyä yli, tällä kuvalla katsotaan missä luonnollinen hymylinja kulkee ja paljonko ientä näkyy luonnostaan hymyillessä.


Kuva 3. Purenta

Irvistyskuva hampaat purtuna yhteen. Tähän kuvaan tulisi saada aikaan niin iso irvistys kuin mahdollista niin, että hampaat on purtu omaan luonnolliseen purentaansa. Tästä kuvasta nähdään vähän purentaa ja että onko siinä huomioitavaa työn onnistumisen kannalta.

Pure kaikki hampaat yhteen, niin että tunnet myös poskihampaiden ottavan kiinni toisiinsa! Älä siis pure vain etuhampaiden kärkiä yhteen. Ota kuva taas suoraan hampaiden edestä.
Mallikuva 1.

Kuva sivulta milloin

purenta on yhdessä.

Mallikuva 2.

Kuvassa etuhampaat

ovat kärjet vastakkain ja taka-

hamapaat ovat auki. Ei siis näin!
Huom!

Jos purentasi on luonnostaan sellainen, että hampaiden kärjet koskettavat toisiaan tai alaleuka työntyy voimakkaasti eteenpäin, niin ota kuva siten kuin tuntuu luontevalta purra hampaita yhteen.

17 views0 comments

Comments


bottom of page